یک برد هوشمند تعاملی (Interactive Whiteboard)، بدون توجه به نوع یا برند، می تواند چهار ابزار ارائه درس را همزمان در خود داشته باشد. از برد هوشمند می توان به عنوان یک تخته وایت برد معمولی، یک صفحه نمایش پروژکتور، یک کپی برد (وایت برد الکترونیکی ) و یا یک تخته هوشمند تعاملی در هنگام اتصال به رایانه و پروژکتور استفاده کرد.
در اصل بردهای هوشمند برای فضای اداری طراحی شده بودند و تا همین اواخر در مدارس مورد استفاده قرار نمی گرفتند. در محیط آموزشی، برای اولین بار در آموزش عالی استفاده شدند، اما سال ها بعد، در اواخر دهه ۱۹۹۰ استفاده از آن در مدارس ابتدایی مورد توجه قرار گرفت.
بنابراین، یک پروژکتور، صفحه دسکتاپ یک کامپیوتر یا لپ تاپ را بر روی برد هوشمند پخش می کند و به مدرس اجازه می دهد تا یک برنامه کاربردی را با استفاده از قلم هوشمند، انگشت یا ابزارهای مشابه به جای تایپ کردن بر روی صفحه کیبورد یا کلیک کردن با ماوس کنترل نماید. به علاوه اطلاعات نمایش داده شده بر روی برد هوشمند برای استفاده های بعدی قابل ذخیره هستند. یک برد هوشمند معمولا بر روی دیوار یا پایه قرار میگیرد.
اساتید و معلمان با استفاده از تخته های هوشمند قادرند سریع و آسان درس ها را با انواع روش های آموزشی تلفیق کنند. معلم می تواند به بخشی از فیلم یا تیتر اخبار به صورت آنلاین دسترسی پیدا کند. به علاوه، معلمان سطوح بالای ریاضی می توانند از ماشین حساب گرافیکی یا نموداری استفاده کند که ضمن کار کردن روی یک مسئله، فرایند نموداری را نیز نمایش می دهد.
مزایای استفاده از برد هوشمند در کلاس درس
استفاده از برد هوشمند، لذت و انگیزه یادگیری را افزایش می دهد و فرصت های بیشتری جهت مشارکت و همکاری و پرورش مهارت های فردی و اجتماعی دانش آموزان فراهم می سازد. در نتیجه بالابردن انگیزه دانش آموزان به عنوان یک مزیت اصلی برد های هوشمند، محسوب می شود.
- برد هومشند نیاز به یادداشت برداری را کاهش می دهد؛ زیرا دانش آموزان/ دانشجویان می توانند مواردی که بر روی برد نمایش داده می شود را ذخیره و پرینت بگیرند. دانش آموزان می توانند از عهده مفاهیم پیچیده تر ،در نتیجه ارایه مرتب تر، کارآمدتر و پویا تر مطالب برآیند.
- سبک های مختلف یادگیری می تواند جایگزین شود، به طوری که معلمان قادرند منابع مختلفی را برای تطبیق دادن با نیازهای خاص استفاده کنند.
- دانش آموزان می تواند در ارائه مطلب به همکلاسی های خود خلاقانه ترعمل کنند، که منجر به افزایش اعتماد به نفس آن ها می گردد.
با افزایش امکان دسترسی جهت کودکان و دانش آموزان کم توان ،(دیگر) دانش آموزان مجبور به استفاده از صفحه کلید برای استفاده از فناوری نیستند.
چند توصیه برای استفاده بهتر از برد هوشمند
- برد هوشمند بایست در ارتفاعی نصب شده باشد که قد دانش آموزان به آن برسد و بتوانند به آسانی استفاده کنند. ممکن است که برای دانش آموزان قد کوتاه به زیرپایی نیاز پیدا کنند.
- از فونت و اندازه ای استفاده کنید که برای افراد آخر کلاس هم به راحتی قابل دیدن باشد.
- از رنگ های پس زمینه به غیر از سفید استفاده کنید – رنگ های مات وملایم می توانند به بهبود خوانایی کمک کنند. اگر شما با تابش خیره کننده نور از پنجره فاقد پرده مشکل دارید، سعی کنید که از ترکیب کنتراست بالا مانند پس زمینه سیاه با متن های سفید یا زرد استفاده کنید.
ترجمه و تالیف:lomenz.com
مطلب پیشنهادی
ویدئو پروژکتور آموزشی و اداری
فواید استفاده از ویدئو پروژکتور در کلاس
هزینه نگهداری ویدئو پروژکتور آموزشی (کلاس درس)
3 نکته اساسی در انتخاب ویدئو پروژکتور آموزشی برای مدارس، دانشگاه ها و …