به دنبال فاصله استاندارد ویدئو پروژکتور هستید؟ ۲ روش اصلی را در این مطلب معرفی میکنیم.
دقت داشته باشید که ویدئو پروژکتور ها اندازهی تصویر ثابتی ندارند و فاصله ویدئو پروژکتور به اندازه تصویر ارتباط دارد. میتوانید مطلب دیگر ما در مورد بهترین اندازه تصویر با ویدئو پروژکتور را هم مطالعه کنید.
فهرست مطالب
- مقدمه
- محاسبه فاصله نصب ویدئو پروژکتور ها به صورت دستی
- محاسبه فاصله نصب ویدئو پروژکتور ها با ابزار Projection Calculator
مقدمه
برای استفاده از هر ویدئو پروژکتوری، باید آن را در فاصلهی مناسب قرار دهید و مهمترین نکته برای نصب پروژکتور هم، فاصله ویدئو پروژکتور تا دیوار یا پرده است.
ابعاد تصویر ویدئو پروژکتور ثابت نیست و با دورتر کردن آن از دیوار، تصویر بزرگتری نمایش میدهد.
همچنین ویدئو پروژکتور های مختلف در فاصلهی یکسان تا دیوار، اندازه های تصویر یکسانی ندارند.
بنابراین فاصله نصب هر ویدئو پروژکتوری، متفاوت است.
دو روش را برای محاسبه فاصله نصب، معرفی میکنیم اما قبل از آن حتماً دقت کنید که باید اندازهی تصویری که میخواهید را بدانید و بر اساس آن، فاصلهی نصب مشخص میشود.
ما در مطلب دیگری در مورد بهترین اندازه تصویر با ویدئو پروژکتور صحبت کردهایم.
همچنین اگر پروژکتوری نصب شده است و میخواهید بدانید کدام فاصله برای مشاهده صفحه نمایش مناسب می باشد ؟ هم همین مطلب را مطالعه بفرمایید.
محاسبه فاصله نصب ویدئو پروژکتور ها به صورت دستی
اندازه تصویر هر ویدئو پروژکتور با نسبت پرتاب ویدئو پروژکتور محاسبه میشود.
کافی است نسبت پرتاب یک ویدئو پروژکتور را بدانیم تا بهسادگی اندازه تصویر آن ویدئو پروژکتور و فاصله نصب آن ویدئو پروژکتور را محاسبه کنیم.
نسبت پرتاب ویدئو پروژکتور ها به شکل دو عدد بیان میشود. مثلاً ۱.۵:۱ که بهصورت ۱.۵ به ۱ میتوانید بخوانید.
اگر نسبت پرتاب یک ویدئو پروژکتور ۱.۵:۱ باشد، یعنی بهازای هر ۱.۵ متر فاصله تا دیوار، تصویری با عرض ۱ متر نمایش میدهد. پس این ویدئو پروژکتور اگر در در فاصلهی ۳ متری قرار بگیرد، تصویری با عرض ۲ متر تولید خواهد کرد.
چند نکته:
- اگر ویدئو پروژکتوری زوم داشته باشد، نسبت پرتاب آن دیگر یک عدد نیست و بهصورت یک بازه بیان میشود. مثلاً ۱.۳:۱ تا ۱.۷:۱.
- نسبت پرتاب با نام throw ratio در مشخصات ویدئو پروژکتور ها میآید. مراقب باشید که این ویژگی را با Throw distance را با Throw Ratio اشتباه نگیرید. Throw distance به معنی فاصلهی پرتاب است و نشان میدهد که ویدئو پروژکتور میتواند در چه فاصلههایی تا دیوار قرار بگیرد.
- معمولاً اندازه تصویر با واحد اینچ بیان میشود. در این حالت، قطر تصویر در نظر گرفته میشود و نه طول یا عرض تصویر. برای اینکه روش تبدیل این ۲ واحد را بدانید، مطلب متر، اینچ، داستان اندازه های پرده نمایش چیه ؟ را مطالعه بفرمایید.
محاسبه فاصله نصب ویدئو پروژکتور ها با ابزار Projection Calculator
سایت معظم projectorcentral ابزاری به نام ماشین حساب پروژکتور را ساخته است که میتوانید بدون محاسبات بالا، فاصله پروژکتور تا دیوار را بهآسانی محاسبه کنید.
البته این ابزار، کاربردهای متنوع دیگری هم دارد اما ما همین موضوع فاصله نصب را در اینجا توضیح میدهیم.
استفاده از این ابزار آسان است.
ابتدا باید مدل هر ویدئو پروژکتور را انتخاب کنیم. ما تولیدکننده را AAXA و مدل را M6 انتخاب کردیم.
توضیح قسمتهای مختلف ابزار محاسبهکننده:
throw distance که فاصلهی ویدئو پروژکتور تا محل نمایش است، معمولاً با واحد متر بیان میشود.
image diagonal که قطر تصویر است، معمولاً با واحد اینچ بیان میشود.
هم با استفاده از لغزنده و هم با دکمه های + و – می توانید اندازهها را وارد کنید.
در قسمت aspect ratio می توانید نسبت تصویر را انتخاب کنید.
نواری که به رنگ زرد و سبز و قرمز است، روشنایی مطلوب تصویر را نشان میدهد. هرچه پروژکتور عقبتر باشد، تصویر بزرگتر میشود و نور تصویر کمتر میشود. در این ابزار، ۳ رنگ مختلف داریم:
- زرد: با توجه به روشنایی این ویدئو پروژکتور، تصویر برای اتاقی که نور محیطی عادی وجود دارد، مناسب است.
- سبز: با توجه به روشنایی این ویدئو پروژکتور، تصویر برای اتاقی که نور محیطی کمی وجود دارد، مناسب است.
- قرمز: با توجه به روشنایی این ویدئو پروژکتور، این اندازه تصویر بزرگ است و اندازههای کوچکتر، توصیه میشوند.
قسمت image brightness: روشنایی تصویر تولید شده توسط ویدئو پروژکتور است، با واحد foot-lambert (که به صورت footlambert یا fL یا fl یا ft-L هم نوشته میشود)
در قسمت بالا چپ (که در اینجا no zoom نوشته شده است)، اگر ویدئو پروژکتوری زوم داشته باشد، لغزندهی مربوط به آن را نمایش میدهد.
چند نکته پایانی
نسبت پرتاب یا throw ratio ویدئو پروژکتور هم در زیر اسمش نوشته شده است که برای این مدل ۱.۱ است. ممکن است بخواهید محاسبه نسبت تصویر را هم بدانید. نسبت تصویر همان کسر سادهشدهی رزولوشون دستگاه است. مثلاً برای رزولوشن فول اچ دی، نسبت تصویر ۱۶ به ۹ خواهد شد.
در قسمت screen gain میزان بازتاب پرده یا صفحه نمایش نوشته میشود. عدد gain نسبت بازتاب نور از آن صفحه به نوری که از یک تختهی سفید (با جنس منیزیوم اکسید) بازتاب میشود، را نشان میدهد. نسبت ۱.۰ یعنی این صفحه، نوری برابر با تختهی سفید بازتاب میدهد و عدد ۱.۵ یعنی آن صفحه، ۵۰٪ به نسبت تختهی سفید، نور را بیشتر بازتاب میدهد.
ارتفاع نصب پروژکتور هم موضوع دیگری است که بعد از مشخصکردن فاصله نصب باید آن را بررسی کنید. حالت ایدهآل این است که نصاب ویدئو پروژکتور دستگاه را در ارتفاعی نصب کند که نیاز به استفاده از کیستون نباشد.