برای محاسبه اندازه تصویر مناسب، روش ساده ای داریم:
فاصله ای که تا دیوار دارید را بر 2 یا 1.5 تقسیم کنید تا اندازه تصویر مناسب تان را بدانید.
نکات مهم:
- عددی که بدست می آید ، قطر تصویر است.
- منظور از اندازه تصویر که به واحد اینچ بیان می شود، همین قطر تصویر است
- در این روش، کمترین و بیشترین اندازه های مناسب مشخص می شود که تا 30% تصویر کوچک تر و بزرگ تر هم قابل قبول است.
- روش های مختلفی برای این محاسبه وجود دارد اما ساده ترین روش، همین حالت می باشد که CNET توصیه می کند
- قبلا در مطلب اندازه ی تصویر مناسب برای من چیست؟ این موضوع را کامل تر توضیح داده ایم و می توانید به آن مراجعه کنید.
نمونه:
- فاصله تا تصویر 6 متر باشد ، قطر مناسب تصویر بین 3 تا 4 متر است.
- با تبدیل متر به اینچ و رند کردن به ابعاد 120 اینچ و 150 اینچ می رسیم.
- با اعمال 30% پس اندازه مناسب بین 85 تا 200 اینچ می تواند باشد.
در صورتی که با مطالعه مطالب بالا به جواب سوال خود نرسیدید مطالعه بخش دوم را به شما توصیه می کنیم:
اندازه ی تصویر مناسب برای من چیست؟ آیا هرچقدر بزرگ تر باشد بهتر است؟ خیر
مهم ترین ویژگی ویدئو پروژکتورها بطور کلی این است که تصویر بزرگی را به شما می دهند. با داشتن ویدئو پروژکتور جیبی، می توانید بسیار راحت، این تصویر بزرگ را جابجا هم بکنید و همراه تان داشته باشید.
در انتخاب ویدئو پروژکتور مناسب، همانطور که در مطلب ویدئو پروژکتور های جیبی و قابل حمل: راهنمای خرید گفتم، تنها ویژگی اساسی ، روشنایی ویدئو پروژکتور است.
روشنایی مناسب یک ویدئو پروژکتور را 3 عامل تعیین می کنند:
1- اندازه ی تصویر که می خواهید داشته باشید (هرچه تصویر بزرگ تری بخواهید ، روشنایی بیشتر لازم دارید)
2- روشنایی محیط (هرچه نور محیط بیشتر باشد، ویدئو پروژکتور هم باید نور بیشتری داشته باشد تا بتواند تصویر مطلوبی به شما نمایش دهد.
3- محتوای مورد نمایش (هرچه خود تصویر، کنتراست بالاتری داشته باشد، نیاز به روشنایی کمتری دارید. به عبارت دیگر، روشنایی زیاد نمی خواهید تا کنتراست خوبی داشته باشید. یک فیلم، خودش کنتراست کمی دارد و یک متن مشکی در یک پس زمینه سفید، خودش کنتراست بالایی دارد، پس برای نمایش مطلوب یک فیلم، روشنایی بالاتری نیاز دارید تا نمایش مطلوب یک متن)
در این مطلب، نحوه تصمیم گیری برای انتخاب اندازه ی تصویر مناسب را توضیح می دهم.
با من همراه باشید.
ممکن است ویدئو پروژکتور جیبی بخرید که برای اندازه ی تصویری که شما می خواهید، کم نور باشد. احتمال اینکه ویدئو پروژکتور جیبی بخرید که برای اندازه ی تصویری که می خواهید، زیادی روشن باشد، کم است (هرچند غیر ممکن نیست چون در تاریکی کامل، تصیویر پرنور خودش اذیت کننده است). البته همه ی ویدئو پروژکتور ها تنظیماتی دارند که روشنایی را کمتر می کند (معمولا به نام eco) پس این مشکل نخواهد بود. اگر بین دو دستگاه که یکی 1.5 میلیون و دیگری 2 میلیون است و بقیه ی مشخصات را یکسان در نظر بگیریم، اگر قصد دارید بیشتر هزینه کنید، اینکه مدل با روشنایی بیشتر را بخرید، کار اشتباهی نکرده اید.
برای اندازه های تصویر بیشتر از 60 و 70 اینچ، قیمت تلویزیون ها بشدت بالا می رود. پس در هنگام خرید تلویزیون،چون در اندازه های بزرگ تلویزیون ها، قیمت خیلی افزایش می یابد و همچنین حمل و جابجایی آن مشکل می شود، به اندازه های بزرگ خیلی توجه نمی شود اما برای خرید ویدئو پروژکتوری ، نه قیمت خیلی بالا می رود و نه اندازه دستگاه خیلی بزرگ می شود. (در بهترین مدل ها از نظر امکانات، به 1 کیلوگرم می رسد). برای داشتن یک تصویر 60 اینچ در محیط تاریک با ویدئو پروژکتور جیبی، کمتر از 1 میلیون تومان باید هزینه کنید.
پس حالا که این محدودیت ها وجود ندارند، می توانید به این فکر کنید اگر می توانم اندازه ی تصویر بزرگی داشته باشیم، اندازه ی تصویر مناسب برای من چیست؟ هرچقدر بزرگ تر، بهتر؟
خوشبحتانه برای محاسبه ی اندازه ی تصویر مناسب، محاسبات عددی وجود دارد 🙂
روش محاسبه ی اندازه تصویر مناسب و استاندارد
برای محاسبه اندازه ی تصویر مناسب، فاصله ی شما از جایی که می نشینید تا تصویر، تعیین کننده است. چون هر چقدر دور تر باشید، تصویر کوچکتر بنظر می آید. معیارهای مختلفی وجود دارند که اندازه ی تصویر استاندارد را بر حسب فاصله تا تصویر محاسبه می کنند مانند روشی هایی که THX و SMPTE دارند. اما ساده ترین روش ، معیاری است که CNET توصیه می کند و بین آن دو است:
برای محاسبه ی اندازه تصویر استاندارد، فاصله تا تصویر را بر 2 یا 1.5 تقسیم کنید تا کمترین و بیشترین اندازه تصویر ایده آل را بدانید.
عددی که بدست می آید ، قطر تصویر است. منظور از اندازه ی تصویر هم معمولا قطر تصویر است. یعنی تصویر 80 اینچی یعنی تصویری که قطر آن 80 اینچ است.
نمونه: فاصله تا تصویر 4 متر است، قطر مناسب تصویر بین 200 تا 260 سانتی متر است و بر اساس اینچ بین 78 تا 105 اینچ.
این معیار بسیار خوب و کاربردی است. اما قانون سفت و سختی نیست. کمی بیشتر و کمی کمتر قابل قبول است. اما اگر تصویر خیلی بزرگی داشته باشید، اذیت کننده خواهد بود. شاید تجربه کردید وقتی در سینما صندلی های اول نشسته باشید، حتی گاهی مجبورید برای دیدن کل صحنه، گردن تان را بالا و پایین کنید که عذاب آور است و باعث سردرد می شود.
همچنین اگر خیلی کوچک باشد، تصویر جذابیتی ندارد.
با توجه به فاصله ی نشستن میانگین افراد تا محل نمایش و استاندارد بالا، می توان گفت تقریبا:
فقط با ویدئو پروژکتور می توان اندازه ی تصویر مطلوبی در خانه داشت
اما عواملی هم باعث می شود این اندازه ها تغییر کنند:
– فضای خالی مورد نیاز: خیلی از افراد در فاصله 4 متری تصویر می نشینند، طبق روش بالا این یعنی تصویری تا 105 اینچ و حتی اگر کمی بالاتر هم بخواهیم تا 130 اینچ هنوز مناسب است. اما آیا بر روی دیوار، 130 اینچ فضای خالی دارید؟ با نسبت 16:9 یعنی فضایی با ارتفاع 1.5 متر و طول 2.5 متر. بدون تابلو و گچ کاری و کاغذ دیواری و …
همچنین این محدودیت را هم در نظر بگیرید که تصویر بهتر است از کف دیوار شروع نشود و از بالاتر شروع شود تا دید بهتری داشته باشید.
– قیمت: اگر شما به تصویر 150 اینچ برسین، برای تماشای فیلم در اتاق تاریک به ویدئو پروژکتوری نیاز دارید که حداقل قیمتی حدود 7 میلیون تومان خواهد داشت. اما اگر تصویر را به 100 اینچ برسانید، ویدئو پروژکتوری کمتر از 4 میلیون تومان، کافی خواهد شد.
(قیمت ها مربوط به مرداد 98 می باشد)