شدت روشنایی در ویدئو پروژکتورهای آموزشی ( کلاس درس)

هر پروژکتوری دارای شدت روشنایی است که انسی اومن نامیده می شود. ANSI به بیان ساده یک روش استاندارد جهت اندازه گیری لومن است. طوری معرفی شده است که شما به راحتی می توانید شدت روشنایی یک پروژکتور را با پروژکتور های دیگر مقایسه کنید. یک پروژکتور معمولی کلاس درس بین 2000 تا 3000 انسی لومن نیاز دارد.

پروژکتورهایی که از انسی لومن بالاتری برخوردار باشند، خصوصا در زمانی که در معرض نورمحیطی که ازطریق پنجره ها یا ازچراغ های سقف کلاس قرار می گیرند، عملکرد به مراتب بهتری از خود نشان می دهند.
با این حال، جهت احتیاط: ویدئو پروژکتور را طوری در کلاس قرار بدهید که نه شما و نه دانش آموزان تان به طور مستقیم در معرض پرتو نور پروژکتور، خصوصا از فاصله نزدیک قرار نگیرید.

اگر قصد دارید که تصویر پروژکتور را به جای پخش بر روی پرده نمایش بر روی یک تخته هوشمند با سطح براق پخش کنید، توجه داشته باشید که یک سطح بسیار صاف صیقلی، ممکن است چشم را بزند و حالا هر چقدر ویدئو پروژکتوری از روشنایی بیشتری برخوردار باشد، روشنایی زننده آن بیشتر می شود.

پروژکتور گرما تولید می کند و در نتیجه هر چقدر پروژکتوری پرنورتر باشد، به همان اندازه گرمای بیشتری تولید می نماید. پروژکتورها از طریق فن های داخلی خنک می شوند و حرکت فن ها سر و صدا یا نویز تولید می کنند. برخی از پروژکتورها با افزایش محفظه در بدنه پروژکتور با هدف عبور آسان تر هوا، در صدد کاهش این صدا بر آمده اند.
با مراجعه به مشخصات ویدئو پروژکتور، نویز قابل شنیدن را بررسی کنید. این عدد به صورت دسی بل (dB) اندازه گیر ی می شود و هر چقدر این عدد پایین باشد، نویز دستگاه کمتر خواهد بود. در حد اشاره فقط بگوییم که 30 دسی بل (30dB) مقدار صدای یک کتابخانه را نشان می دهد.

مواردی که در هنگام انتخاب شدت روشنایی(Brightness) ویدئو پروژکتورهای آموزشی باید در نظر گرفت.

پنج نکته اصلی در هنگام انتخاب شدت روشنایی پروژکتور

1- آخرین ردیفی که دانش آموز شما می نشیند تا پرده نمایش چقدر فاصله دارد؟

برای این که تمام افراد حاضر در کلاس بتوانند پرده نمایش را به خوبی مشاهده کنند، پاسخ به این سوال ابعاد تصویر مورد نیاز را مشخص می کنند. هرچه قدر تصویر بزرگتر باشد، پروژکتور باید از شدت روشنایی بیشتری برخوردار باشد تا بتواند تصویری قابل خواندن داشته باشد. به عنوان یک قاعده کلی، ارتفاع پرده نمایش باید در حدود 6/1 نسبت به دورترین دانش آموزی که در کلاس می نشیند فاصله داشته باشد.

تصوبری از فاصله دانش آموز تا پرده نمایش

2- چقدر در اتاق نور وجود دارد؟

جدای از شدت روشنایی پروژکتور، یک اتاق تاریک می تواند بهترین تصویر را داشته باشد. با این حال، در اکثر فضاهای آموزشی ، به مقداری نور، برای یادداشت برداری و ارتباط چشمی نیاز است.در کلاسی که نمی توان چراغ ها را خاموش یا کم کرد و یا پنجره ها را پوشاند، به یک پروژکتور پر نور نیاز است.در صورتی که همان پروژکتور پرنور در یک اتاق کاملا تاریک قرار گیرد،به احتمال زیاد آن قدر روشنایی زیادی دارد که می تواند باعث خستگی چشم دانش آموزان شما بشود. با این وجود, اکثر ویدئو پروژکتورها حالتی به نام اکو یا اقتصادی دارند که به شما اجازه می دهند تا شدت روشنایی پروژکتور را تا 20 درصد کاهش داد و به طور همزمان عمر لامپ دستگاه را نیز افرایش داد.

۳- ازچه نوع پرده نمایشی استفاده می کنید؟

اکثر پرده نمایش های امروزی امکان عبور نور و جذب آن را حتی در بدترین زوایا در عوض رفلکس یا بازتاب نور دارند. این موضوع به حفظ کیفیت و حفظ کنتراست تصویر کمک می نماید.
نکته: در خصوص کنتراست لازم به اشاره است که اضافه کردن نور بیشتر، کنتراست تصویر را کاهش می‎دهد و رنگ تصویر را از بین می‎برد.

4- بازتاب صفحه نمایش (gain) چیست؟

یک صفحه نمایش مقدار مشخصی از نور را منعکس می کند. جایی که نور توزیع می شود توسط بازتاب صفحه (gain) تعیین می شود. صفحه نمایشی که بازتاب یک (1) را داشته باشد، بیشترین زاویه دید را فراهم می کند. این یعنی که دانش آموزان سمت چپ و راست پرده نمایش می توانند به راحتی تصویر را مشاهده کنند. پرده نمایش هایی که از بازتاب صفحه نمایش بالاتر از یک (1) برخوردار باشند باعث افزایش روشنایی تصویر به سمت مرکز اتاق می شوند که بدین صورت تصویر کم نورتری در طرفین اتاق مشاهده می شود. به بیانی, هر چقدر بازتاب صفحه نمایش بالاتر باشد, از زاویه دید باریک تری برخوردار است. بازتاب صفحه نمایش بین 1 تا 1.5 برای یک کلاس درس مناسب است. اگر می خواهید بازتاب صفحه نمایش بالاتری داشته باشید، با نصاب یا فروشنده پرده نمایش خود مشورت کنید و یا با همکاران ما در فروشگاه اینترنتی لونز تماس بگیرید.

ترجمه و تالیف:lomenz.com

 مطلب پیشنهادی

ویدئو پروژکتور آموزشی و اداری
راهنمای خرید ویدئو پروژکتور آموزشی برای مدارس و دانشگاه ها
فواید استفاده از ویدئو پروژکتور در کلاس
ویدئو پروژکتور آموزشی و برد هوشمند مدارس
پرده نمایش یا پرده پروژکتورهای آموزشی
نسبت ابعاد تصویر در ویدئو پروژکتورهای آموزشی (کلاس درس)
شدت روشنایی در ویدئو پروژکتورهای آموزشی (کلاس درس)
هزینه نگهداری ویدئو پروژکتور آموزشی (کلاس درس)
جلوگیری از سرقت ویدئو پروژکتورهای آموزشی
فاصله برد و زوم در ویدئو پروژکتورهای آموزشی (کلاس درس)
اتصال ویدئو پروژکتور آموزشی به شبکه (Projector Networking)
ویدئو پروژکتورهای قابل حمل یا پرتابل آموزشی (کلاس درس)
تصحیح ذوزنقه ای یا کیستون در ویدئو پروژکتورهای آموزشی
لامپ ویدئو پروژکتورهای آموزشی، توصیه ها و مراقبت ها
3 نکته اساسی در انتخاب ویدئو پروژکتور آموزشی برای مدارس، دانشگاه ها و …

 

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x